Overslaan en naar de inhoud gaan

Continuous Delivery voor mobile banking


Hoe combineer je een snel evoluerende mobiele applicatie met een redelijk statische banking backend om toch een continuous delivery model na te streven? Dit was de vraag die we in deze case samen met Argenta hebben opgelost. Tegelijkertijd gaven we de bestaande app met beperkte functionaliteiten een volledige make-over.

mobile banking app

Uitdaging

2019 is het jaar waarin het grootste aantal bancaire transacties via mobiele applicaties zullen verlopen. Voor we aan deze opdracht begonnen, beschikte Argenta reeds over een mobiele applicatie die enkel basis functionaliteiten ondersteunde. Om het veranderende betalingslandschap te volgen, zette Argenta in op een complete make-over van hun applicaties. 

Dit zorgde ervoor dat we een uiterst dynamische mobiele applicatie en een eerder statische banking backend moesten verbinden. Hoe we daarnaast continuous delivery op een efficiënte manier konden implementeren, was onduidelijk. 
 

Test automation zonder controle over je eigen test data, makkelijk is anders. Door nauwe samenwerking met de klant, konden we toch de juiste data voorzien om een zo groot mogelijke coverage te behalen.

Oplossing

Om de brug te vormen tussen de native iOS en Android applicaties en de achterliggende banking core applicaties, zetten we volop in op microservice architectuur. Zo konden we een set van services voorzien die op maat gemaakt werden van de mobiele applicatie. Dit liet ons ook toe om sneller te kunnen schakelen en nieuwe functionaliteiten snel en efficiënt mee op te nemen in de apps.

De banking-app moest bij elke update gereleased worden. Om dit waar te maken moesten we voldoende stabiele testen voor de mobiele app uitwerken, een pittige noot om te kraken. Door een on-site en cloud-based device farm te gebruiken, konden we dit probleem aanpakken.

Refleqt was voornamelijk betrokken bij het uitwerken van een succesvolle test strategie, met een grote nadruk op automatisatie. Dit maakten we waar door eerst en vooral de microservices te valideren met behulp van Cucumber en Swagger. Daarnaast zochten we een ideale mix tussen een on-site device farm en het gebruik van BrowserStack, die dezelfde functionaliteiten aanbieden. Met behulp van het Appium framework konden we zo ook de mobiele applicaties zelf valideren. Al deze testen werden mee opgenomen in onze continuous delivery pipeline om zo snel mogelijk feedback te kunnen geven naar het development team en onze klant.