Design – Build – Check – Refleqt

Bij Refleqt specialiseren we ons in alles wat nodig is om continuous delivery te implementeren. Onze kracht? Geautomatiseerde kwaliteit.

1. Test automation

Wanneer je een nieuwe applicatie op de markt brengt, beslissen gebruikers relatief snel of je onder de noemer succesverhaal of eerder stationsromannetje valt. Wij schrijven, embedded in je ontwikkelteam mee aan duurzame verhalen.

Eindgebruikers leggen de lat hoog en zijn gul in het delen van reviews en applicatiescoring. Daar dat slechte reviews maken dat je je systeem kan opdoeken, zet je best alles in op de snelle verwerking van feedback. Wij zorgen er mede voor dat continuous integration hand in hand gaat met uptime.

Wij doen dat onder andere door het ontwikkelen en plaatsen van quality gateways doorheen je ontwikkelproces. Deze zijn een remedie voor slecht uitdraaiende big-bangs. Amen.

What we do, is why we do it.

Wij geven heads up’s met als gevolg:

 • Een verhoogde snelheid en flexibiliteit van je ontwikkelproces.
 • Het temperen of zelfs wegwerken van de negatieve impact van bottlenecks.
 • Quality gateways die continuous feedback aanleveren en continuous integration enabelen.
 • Het ontzorgen van je development team wanneer nieuwe versies worden uitgebracht.
 • Je kan kwaliteit vroeger aan bod brengen in je ontwikkelproces.
 • Je boekt first-time-right successen door minder fouten bij de lancering.
 • Je bespaart op maintenance kosten door minder manueel werk.

Wij bouwen professionele vriendschappen omdat we ons inwerken in je development team en rekening houden met bestaande werkmodellen en principes zoals de automation pyramid, agile testing principes en de specifieke context van je onderneming. Ook zijn we taal-, en tool onafhankelijk.

Daarnaast bewaken wij steeds de ROI van test automation.

We creëren een test approach op maat. We kiezen daarvoor steeds voor een combinatie van de beste aspecten van manueel en automation testings. Continu, automatisch testen genereert continu feedback en garandeert informatie die steeds up-to-date is waarmee je je stakeholders kan geruststellen. Daarnaast maakt continue feedback, continuous integration mogelijk.

2. Mobile testing

Patroonheilige van goede appratings.

Want compatibility is heilig. We testen de compatibiliteit met oog op verschillende besturingssystemen, toestellen, voor iOS & Android apps. Zowel voor native als hybride applicaties.

We zijn er om organisaties te ondersteunen die een mobile-first strategie aannemen. Door onze testings garanderen we dat de lancering van een nieuwe applicatie zo vlekkeloos mogelijk verloopt. We empoweren het first-time right principe en voorkomen zombie applicaties.

Test suites for the win.

We werken een geautomatiseerde test suite uit die gebruik maakt van een Cloud device farm al dan niet in combinatie met een on-premise oplossing.

Samen met de app-ontwikkelaar stellen we een set van test devices samen die gebruikt worden om een maximale dekking te bereiken. Deze set wordt up-to-date gehouden.
We onderbouwen onze oplossingen met device-data (indien beschikbaar) zodat we op maat kunnen werken van specifieke situaties.

Wanneer nodig breiden we onze test activiteiten uit en auditen we achterliggende services of systemen die gebruikt worden door de applicatie.

3. Performance Testing

Jouw rots in de branding.

Om een vlotte go-live te garanderen van nieuwe platformen, om uptime te verzekeren bij extra load of bij drastische uitbreidingen van het platform, wanneer je je platform internationaal wil uitrollen, wanneer je updates of upgrades wil doorvoeren zonder stoorzenders voor de eindgebruiker.

Afhankelijk van je vraag, stellen we een test script op. Daarnaast kunnen we specifieke test scripts uitwerken. Denk aan testings omtrent UX-performantie, netwerk…

We brengen routine in het runnen van tests die feedback leveren zodat development team kan optimaliseren. Dit is een cyclisch proces.

 • We zetten in op Load Testing om het gedrag van een applicatie te bepalen zowel onder normale omstandigheden als bij verhoogde belasting.
 • We voeren stress testen uit om de maximale operationele capaciteit te definiëren en bepalen waar er knelpunten zouden kunnen zitten.
 • Spike testing om de recuperatietijd na een piek in de belasting te bepalen.
 • Bij endurance testen bekijken we of je applicatie een verlengde belasting aankan zonder negatieve invloeden op de reactietijd.
 • Trend monitoring houdt in dat we gedurende de gehele ontwikkeling bekijken we of de performantie stabiel blijft om dubbel ontwikkelwerk te vermijden.
 • Door Scalability testings ontdekken we wanneer er aan up-, of downscaling gedaan wordt.
 • Iets op maat gemaakt nodig om jouw specifieke situatie te testen? Dan bouwen we dat toch gewoon.

4. We audit – we boost you

Je wenst snelheid te maken in het lanceren van nieuwe applicaties? Je wil weg van de quality issues in je huidig ontwikkelproces? De Quality Assurance kosten lopen op?

We baseren ons op een demo van je huidige applicatie. We hebben een concreet beeld van het organisatorisch & architecturaal landschap. Afhankelijk van de architectuur wordt ons duidelijk met welke organisatierollen we in dialoog moeten gaan.

Leer je ons graag beter kennen?