Functionele analyse

Bij Refleqt specialiseren we ons in alles wat nodig is om continuous delivery te implementeren. Onze kracht? Een scherp oog voor detail en sterk inlevingsvermogen om zo kwaliteit te waarborgen.

Waarom functionele analyse een must is

Als je een nieuwe toepassing of applicatie bouwt, is een functioneel analist een absolute must-have. Functionele analyse zorgt voor een gestructureerd project en een duidelijk beeld van wat en hoe er gebouwd moet worden. Functionele analyse vormt de basis van first time right successen.

Het takenpakket van een functioneel analist

  • We achterhalen en specifiëren de businessnoden.
  • We brengen de processen en wensen in kaart op een manier die zowel duidelijk is voor de klant en stakeholders als voor het development team.
  • We definiëren onderlinge afhankelijkheden en vermijden op die manier bottlenecks.
  • We stellen prioriteiten van de gewenste features op, zodat die volgens een Agile werkmethodologie kunnen aangepakt worden.
  • We bewaken de kwaliteit van het product en zorgen na afloop dat onze kennis correct wordt doorgegeven.
  • We zijn een logisch aanspreekpunt door de gedetailleerde kennis van het volledige project. We beantwoorden vragen die vanuit verschillende richtingen gesteld worden.

De brug tussen business en IT

Een functioneel analist weerspiegelt het beeld van je bedrijfsprocessen en businessnoden. We  zorgen voor gemoedsrust bij alle betrokken partijen. We blijven doorheen het hele ontwikkelproces het product-orakel en zorgen er uiteindelijk voor dat je applicatie doet wat moet.

Onze approach

Analyse loopt typisch altijd een iteratie voor op de ontwikkeling. De noodzaak is er dus om vooraf in kaart te brengen wat er moet ontwikkeld worden. We starten steeds vanuit het doel om kwalitatieve software op te leveren. We werken dan ook nauw samen met onze andere collega’s van Refleqt, specialisten in quality assurance en test-automation.

Leer je ons graag beter kennen?